Institutionen för nordiska språk

Hitta till Institutionen för nordiska språk

Institutionens besöksadress är Thunbergsvägen 3L. Vi finns i hus 7 och 16 i den västra delen av kvarteret Kemikum som ligger rakt bakom Carolina Rediviva. Det är bara Engelska parken som ligger emellan. Norrut gränsar kvarteret mot kyrkogården, söderut mot Botaniska trädgården.

Du kan också söka våra lokaler på Mazemap. Sök på "Engelska parken".

Offentliga kommunikationer

Engelska parken ligger på ungefär 20 min. promenadavstånd från Centralstationen.

Närmaste busshållplatser är:

• Engelska parken (buss 4 från Stora torget)
  • Slottsbacken, utanför Universitetsbiblioteket (bussar 11 och 20 från Centralstationen)
  • För busstidtabeller, se UL:s webbplats

Parkeringsplatser

• Det finns många offentliga parkeringsplatser i närheten, exempelvis på Campus Blåsenhus (ca 10 minuters promenad till Humanistcentrum genom Botaniska trädgården)

Fler kartor

Institutionen för nordiska språk

Institutionen har sin expedition i hus 16, plan 2, rum 16-2016a.

Gruppen för nationella prov i svenska och svenska som andraspråk

Nationella prov håller till i hus 16, plan 2

Seminariet för nordisk namnforskning

Seminariet finns i Arkivcentrum, von Kraemers allé 19. Det är några minuters promenad genom Botaniska trädgården dit ifrån institutionen.

Språkverkstaden

Språkverkstaden håller till i hus 16, plan 0, rum 16-0020.