Institutionen för nordiska språk

Ankomst och etablering

 När du planerar din ankomst är det bra att tänka på att försöka komma under dagtid, helst före kl. 16.00, för du måste ju skriva kontrakt och hämta nyckel till ditt rum i kontorstid. Det finns dock möjlighet att hämta ut nyckeln kvällar eller nätter, men då får man betala en avgift på 500 SEK.

Det är viktigt att du träffar din kontaktperson i Uppsala (se rutan nedan) när du har kommit, och vi brukar avtala en tid i förväg. Hos kontaktpersonen får du en välkomstmapp med olika sorters information och ett intyg med ditt P-nummer. P-numret fungerar som ett tillfälligt personnummer, och när du har fått ditt P-nummer kan du få tillgång till datorsal och skriva in dig vid en nation.

Internationella kansliet och Studentkåren brukar arrangera ett välkomstprogram för utbytesstudenter dagarna före terminsstart, så kom om möjligt så du kan ta del av detta. På Institutionen för nordiska språk brukar vi ha ett välkomstfika där du kan träffa de andra utbytesstudenter, studievägledaren och kontaktpersonen.

Uppsala är en riktig cykelstad. Om du har möjlighet är det bra att ta med din cykel. Man kan tyvärr inte hyra cyklar i Uppsala, och vid terminsstart kan det till och med vara svårt att få tag på en begagnad.

Terminstider

Höstterminen: 1 september - 18 januari

Vårterminen: 19 januari - 7 juni

Kontakta oss!

Kontaktperson för utbytesstudenter och stipendiater vid institutionen:

För mer information om våra kurser: