Doktorandföreningen

Doktorandföreningen är en sammanslutning av doktorander knutna till Institutionen för nordiska språk vid Uppsala universitet.

Doktorandföreningens syfte är dels att föra doktorandernas talan inom (och utom) institutionen, dels att främja sammanhållningen och verka för vetenskapligt utbyte mellan ämnets olika inriktningar.

Förtroendevalda 2021-2022

Doktorandföreningens styrelse:

  • Ordförande: Sofia Orrbén
  • Sekreterare: Malin Mark
  • Kassör: Carin Leibring Svedjedal
  • Övrig ledamot: Therese Landh

Revisorer:

  • Två ordinarie: Mikael Tsiouris, Jack Fägrell
  • En suppleant: Linnea Wenell

Valberedning:

  • Två ordinarie: Carin Leibring Scedjedal, Anna Ingves

Representanter i institutionsstyrelsen:

  • En ordinarie: Matilda edgren
  • En suppleant: Therese Landh

Representanter i institutionens handledarkollegium:

  • Två ordinarie: Milena Zart, Anna Ingves
  • En suppleant: Malin Mark

Representanter i institutionens likavillkorsgrupp:

  • En ordinarie: Sofia Orrbén
  • En suppleant: Karin Senter

Representanter i Humanistiska doktorandrådet:

  • Två ordinarie: Linnea Wenell, Anna Ingves
  • Tre suppleanter: Sofia Orrbén, Mikael Tsiouris, Linda Pfister

Representanter i arbetsmiljögruppen

  • En ordinarie: Johan Hedberg
  • En suppleant: Anna Ingves

Representanter i arbetsgruppen för kommunikation

  • En ordinarie: Sofia Orrbén
  • En suppleant: Vincent Björkquist

Doktorandföreningens spiksoppa

Spiksoppan är doktorandföreningens sätt att uppmärksamma våra avgående medlemmars första steg till avgången, nämligen spikningen av avhandlingen. Nedan följer Lotta Busings originalrecept.

Ingredienser till 6 liter soppa

  • 10 burkar passerade tomater à 500 gram
  • 4 msk grönsaksbuljongpulver eller 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl växtbaserad grädde
  • timjan, en kruka färsk eller ca 2-3 tsk torkad.

Koktid

5-10 min. Soppan behöver inte stormkoka, rör runt i soppan några gånger under tillagningen.

Gör så här

  1. Koka upp ca 8 dl vatten i kastrull och lös upp buljongen.
  2. (Torkad timjan tillsätts nu eftersom smaken då hinner komma fram lite mer.)
  3. Häll i tomaterna, skölj ur det sista ur förpackningarna med lite kranvatten. Totalt används ca 1 liter vatten.
  4. Koka upp, det behöver inte stormkoka, rör runt.
  5. Tillsätt grädde, rör runt. (Ta mer grädde för en än krämigare smak.)
  6. (Riv av de gröna kvistarna och bladen från färsk timjan och klipp dem i mindre bitar och rör ner i soppan.)
  7. Värm upp en sista gång.

Smack!

Senast uppdaterad: 2021-08-11