Basic Swedish

Är du en inkommande utbytesstudent eller internationell kandidat- och masterstudenter vid Uppsala universitet, och vill lära dig svenska? Då har du kommit rätt. Basic Swedish 1–4 är grundläggande språkkurser i svenska för universitetets utländska studenter.

Basic Swedish riktar sig till dig som är nybörjare eller har en del förkunskaper i svenska. Målet är att studenterna ska få såväl grundläggande kunskaper i språket som en större insikt i svenska samhälls- och kulturförhållanden.

Insitutionen för nordiska språk erbjuder kurser i Basic Swedish på olika nivåer i både Uppsala och Visby. I Uppsala ges Basic Swedish 1 och 2 varje termin. Basic Swedish 3 och 4 ges de flesta terminer, beroende på om antalet sökande är tillräckligt stort. Vilka kurser vi erbjuder i Visby kan variera beroende på hur många studenter som är intresserade av de olika nivåerna varje termin.

Anmälan till Basic Swedish är öppen under särskilda perioder inför varje termin. Anmälningsperioderna varierar beroende på din studentkategori och på vilken studieort du tillhör.

Kurserna är avgiftsbelagda för studenter som behöver betala studieavgifter, men vi erbjuder dessa studenter att delta i undervisningen gratis, utan att de är registrerade eller får poäng för kursen. För studenter som inte behöver betala studieavgifter är kursen gratis.

Om kurserna

Läs om kursinnehållet i våra Basic Swedish-kurser:

Letar du efter en annan typ av kurs? Läs om alla våra språkkurser i svenska. De är inriktade på att utveckla färdigheten i språket och vänder sig till studerande med annat modersmål än svenska.

Är du inte student vid Uppsala universitet, eller fick du inte någon plats på Basic Swedish den här terminen? SFI kan vara ett alternativ för dig. Läs mer om SFI, och undersök om du har rätt att delta, på Uppsala kommuns hemsida.

Kontakt

Kontakt

Basic Swedish ges vid Institutionen för nordiska språk:

  • Besöksadresess: Inst. f. nordiska språk, Engelska parken, Thunbergsvägen 3L, hus 16, våning 2.
  • Campuskarta
Senast uppdaterad: 2023-10-23